Adria Astella – ett designhem på hjul

Publicerad: 2021-06-22 08:51:46 Lästid: 1 min Gå tillbaka

Redan när du ser en Adria Astella från utsidan märker du att det är något helt nytt på gång. Och inredningen känns mer som en lyxig liten lägenhet än en klassisk husvagn.

Sebastian Karlsson Munk är säljare hos oss i Stenstorp. Vi har frågat honom vad som sticker ut mest med den här husvagnsserien, jämfört med alla andra modeller han är van att se.

– Funktionerna är i stort sett likvärdiga med andra husvagnar, den sticker inte ut på så sätt. Men designmässigt är den långt fram. Du kan gå in och göra samma saker som i vilken vagn som helst, men upplevelsen är helt annorlunda, förklarar Sebastian.

Så ser inredningen ut i Adria Astella

Adria Astella lanserades 2020 med målet att skapa en ny sorts drömsemesterboende.

Även en snabb blick på de här husvagnarna ger ett avkopplande intryck som andas semester. De är bekväma och snygga boenden, som du dessutom kan flytta och ställa var som helst.

Interiören har känslan av en liten lägenhet, med sobra färgval och väl tilltagna ytor. Här kan du ta emot gäster och öppna upp de stora glasdörrarna för att få känslan av utomhus inomhus. Badrummet med spakänsla och funktionellt designkök sätter pricken över i.

Och det är en uppskattad husvagnsserie. Det märkte Sebastian på våra kunder redan när vi tog in Adria Astella år 2020.

– Vi har kunder som kommer in utan att vara direkt intresserade av en husvagn – de är bara intresserade av den här. De har kanske inte planer på klassisk camping utan tänker att den ska placeras på en tomt. Sedan har vi även trogna gamla husvagnskunder som börjar mogna lite i att ”vi kanske ska tänka om, det är framtiden det här”, säger Sebastian.

Den här husvagnsserien kommer i tre planlösningar. Vi kommer ta upp vad som skiljer dem åt senare i texten. Låt oss först ta en rundtur!

Lounge

I loungen väntar härliga soffor istället för den traditionella sittgruppen. Här blir det mysigt att sitta själv eller tillsammans med gäster inpå småtimmarna.

– Det finns ingen del av den här vagnen där man känner att ”här skulle behövas mer yta”. Det är som en liten lägenhet, säger Sebastian.

Nyheter - Adria Astella - Lyxig & modern husvagn | Erikssons Husvagnar - ctl00_cph1_dcMain_po_448_dc448_dcc0_po_487_dc487

Köket

Alla utföranden i husvagnsserien kommer med ett öppet och fräscht kök. Du får stora bänkytor, bra skåp och apparater i fin kvalitet.

– Traditionella campare kommer känna igen sig vad gäller funktion, det är designen som är skillnaden, säger Sebastian.

Nyheter - Adria Astella - Lyxig & modern husvagn | Erikssons Husvagnar - ctl00_cph1_dcMain_po_448_dc448_dcc0_po_489_dc489

Badrum

Rymligt är inte ett ord som brukar passa vad gäller husvagnsbadrum, men här är det helt rätt.

– Du kan använda det här badrummet utan att känna att det är kompakt eller för litet, säger Sebastian.

Med design som för tankarna till boutique-hotell eller spa får du ett riktigt lyxigt badrum. Dessutom finns gott om yta och förvaring, så att alla dina saker får sin plats. God förvaring menar Sebastian är ett genomgående tema på husvagnarna.

– Ett vanligt problem när man campar är att allt ska bli så minimalistiskt som möjligt, men här har Adria struntat helt i det och gått all in.

Nyheter - Adria Astella - Lyxig & modern husvagn | Erikssons Husvagnar - ctl00_cph1_dcMain_po_448_dc448_dcc0_po_491_dc491

Sovrum

I alla utföranden får du ett stort sovrum med dubbelsäng, som har utrustats med madrasser från Octasprings®.

– Ljusinsläppet från takfönster och andra källor i sovrummet är väldigt mycket nytänk, säger Sebastian.

Beroende på planlösningen du väljer får du även bäddbar soffa i lounge-delen eller våningssängar.

Nyheter - Adria Astella - Lyxig & modern husvagn | Erikssons Husvagnar - ctl00_cph1_dcMain_po_448_dc448_dcc0_po_493_dc493

Smart teknik – Adria MACH

Husvagnen är utrustad med LED-belysning som markerar konturerna på utsidan. Även inomhus finns stämningsfull och genomtänkt belysning i alla utrymmen.

Det finns en Bluetooth-förstärkare, flera USB-uttag och en strategiskt placerad TV-hållare.

Konstruktionen är gjord särskilt för att uppnå jämn inomhustemperatur. Vagnen har också uppvärmning och ventilation som är utformad för att inte skapa kondens.

Som pricken över i kan stora delar av tekniken styras med appen Adria MACH.

Vem passar Adria Astella för?

Sebastian ser framförallt Adria Astella som en husvagn för par som vill ha möjlighet att ta emot gäster.

– Det går för barnfamiljer också, men de här husvagnarna frångår grundtanken med en gammaldags husvagn. Jag tänker att den här vagnen kanske passar allra bäst för ett par där barnen är utflugna. Man vill ha frihet men är kanske inte vana campare. 

Om du prioriterar ett rymligt semesterboende är de här husvagnarna riktigt bra alternativ, enligt Sebastian. Han menar att serien har ovanligt stora och rymliga vagnar, även i det minsta utförandet.

– Det här är en maxad husvagn sett till vad som finns på marknaden. Nästa steg blir en stuga eller villavagn. Och även om det blir ett stort ekipage så kan man koppla de här husvagnarna till en bil och köra utan problem.

Tre planlösningar: Adria Astella 704HP, 754DP och 904DP

När Adria Astella släpptes 2020 kom den med tre olika planlösningar.
Låt oss titta på hur de skiljer sig åt.

Avdelare

Astella 704HP – den minsta vagnen

För att vara minst är den här modellen väl tilltagen. Det finns ett privat sovrum med dubbelsäng och soffan i lounge-delen är bäddbar. Totalt finns 2+2 sovplatser.

Avdelare

Astella 754DP – mittenalternativet

I den här modellen finns också ett privat sovrum med dubbelsäng – men med panoramafönster. Totalt får du 2+2 sovplatser, tack vare bäddbar soffa i lounge-delen.

Avdelare

Astella 904DP – störst av alla

I den största planlösningen finns totalt sovplatser för 2–6 personer. Här finns ett system för våningssängar som enkelt kan tas fram och ställas undan. Köket rymmer även ett upphöjt matbord med barstolar.

Avdelare

Kom och se Astella-seriens husvagnar i Kristinehamn och Stenstorp

Vi på Erikssons husvagnar började som sagt ta in Adria Astella redan vid lanseringen 2020. I år finns husvagnar med alla tre planlösningar hos oss.

Dock har vi inte så många på lager, så vi kommer skicka dem mellan Kristinehamn och Stenstorp för att våra kunder i båda butiker ska få en chans att se dem.

Redan i skrivande stund finns 904DP i Stenstorp och 704HP i Kristinehamn. Om du är intresserad av husvagnarna och vill se dem i verkligheten – hör av dig till oss så bokar vi in en visning! Utöver Astella så har vi även ett generöst utbud av nya husvagnar och begagnade husvagnar att kika på.

Vi använder cookies

Vi använder kakor (cookies) för att hemsidan ska fungera på bästa sätt och ge dig en så bra upplevelse som möjligt.För mer information, se vår integritetspolicy.

Godkänn och fortsätt
Nyheter - Adria Astella - Lyxig & modern husvagn | Erikssons Husvagnar - ctl00_ErikssonsPopUp_ErikssonsPopUpDcc_po_746_dc746