De bästa campingplatserna för naturälskare

Har du inte spikat semesterplanerna för sommaren än och vill ha tips på vackra platser att besöka där naturen är i fokus? Vi ger dig några av våra bästa tips!

Runt om i Sverige finns många vackra campingplatser som passar perfekt för alla naturälskare. De bjuds på unika naturupplevelser och en möjlighet att komma nära den rika och mångsidiga natur Sverige har att erbjuda. Nedan har vi tagit fram några platser som vi anser är värda ett besök, där du garanterat kommer uppskatta den fridfulla atmosfären och närheten till naturen.

Camping Tiveden

Nära en av Sveriges klaraste sjöar Unden, hittar du camping Tiveden som är en lugn och mysig familjecamping. Den är belägen nära Tivedens nationalpark och här kan du uppleva en fantastisk mix av vandringsleder, klippformationer och sjöar. Ett perfekt ställe att i en tyst och lugn atmosfär kunna klättra, cykla, vandra och kanota samtidigt som du upplever den rika biologiska mångfalden. Campingplatsen erbjuder en mängd utflykter och är en idealisk plats för avkoppling och för att komma nära naturen.

Lofsdalens Camping

Lofsdalens camping ligger i en avskild dal i Härjedalsfjällen. Campingen är omgiven av en fantastiskt vacker fjällnatur och av sjöar. Här har du möjlighet att fiska i fjällsjöarna och besöka olika vandringsleder som tar dig till vackra fjälltoppar, sjöar och dalar. Ett tips är även att lämna vagnen och cykla i väg en runda för att ta del av det lugn som området erbjuder. Här kan du också ta chansen att upptäcka det unika djurlivet för det är inte en omöjlighet att få syn på renar, älgar, rävar och andra vilda djur. Lofsdalens camping erbjuder en naturnära campingupplevelse där du bor mitt i den fantastiska naturen.

Rådastrands Camping

Rådastrands Camping är beläget i närheten av vackra skogsområden och grönskande landskap. Här kan du njuta av härliga cykelturer och lugnande promenader genom fridfulla skogar och vidsträckta ängar. I närheten finns även vandringleder att upptäcka. Rådastrands camping erbjuder dessutom, med sin närhet till Vänern, fantastiska vyer över sjön och dess omgivningar. Där finns även möjligheten till avkoppling vid vattnet och att njuta av vackra solnedgångar vid horisonten. Varför inte ta ett stopp vid Kyrknäs naturreservat som ligger i närheten av campingen och som är känt för sitt rika fågelliv och den vackra bokskogen. Utöver detta erbjuder campingen olika aktiviteter och arrangemang som kanotpaddling, guidade vandringar och fågelskådningsturer.