Verkstad med husvagnsservice
och husbilsservice

Boka din husvagnsservice/husbilsservice i Kristinehamn eller Stenstorp

Skjut inte upp din husvagnsservice/husbilsservice. Ta första steget mot att slippa tänka mer på den där kontrollen eller reparationen du behöver göra. Fyll i formuläret för ett verkstadsbesök hos oss. Sedan hör vi av oss och bekräftar tid och datum för servicen på din husvagn/husbil.

1Fordonsuppgifter
2Servicetyp
3Anläggning & tid
4Dina uppgifter

Verkstadens öppettider:

Måndag – fredag: kl. 07.00-17.00
(lunchstängt mellan 12.30-13.00)

Kontaktuppgifter: verkstad@erikssonshusvagnar.se

Service hos Erikssons

Kom in till en verkstad där du lämnar över ditt semesterhem i trygga händer. Vi är måna om att du ska ha koll på vad som händer med din husbil/husvagn när den är på service. Personalen har lång erfarenhet och uppdaterar sina kunskaper med nya utbildningar löpande. 

Erikssons Husvagnar erbjuder husvagnsservice och husbilsservice på SFVF-certifierade verkstäder i Kristinehamn och Stenstorp, precis intill försäljningen. SFVF är branschföreningen för Sveriges fordonsverkstäder. Att välja våra SFVF-certifierade verkstäder för din husvagnsservice eller husbilservice blir en trygghet vad gäller kompetens, service och att du betalar rätt pris.

Vi är auktoriserade på Adria och KABE, men har också samarbetspartners för andra märken. Fyll i kontaktformuläret för att boka husvagnsservice eller husbilsservice. Du är naturligtvis välkommen att ringa oss om du har frågor.

Service som ökar livslängden på din husvagn och husbil

I vår verkstad får vi ynnesten att förbereda för din kanske värdefullaste tid – semester och fritid. När du ger dig ut i husvagn/husbil med vänner, familj eller på egen hand är det en stor fördel att ha tagit hand om all service i förväg.

Precis som när du bonar om ditt vanliga boende blir också det rullande semesterhemmet hemtrevligare när det tas omhand regelbundet. Inte minst med husvagnsservice/husbilsservice, där kunniga proffs ser över och åtgärdar det du som lekman har svårt att få överblick på.

En del saker är det givet att verkstaden bör hantera, men även det som vissa händiga husvagn- och husbilsägare skulle kunna fixa själva går det utmärkt att låta oss ordna åt dig. På så sätt kan du känna dig trygg i att fordonet fungerar som det ska.

Regelbunden husbilsservice och husvagnsservice gynnar alltså dig som ägare. Inte minst eftersom regelbundet underhåll bibehåller funktion, säkerhet och utseende över tid. Det bidrar även till ett fint andrahandsvärde.

 

Reparationer och service som vår verkstad utför

Hos oss får du effektiv hjälp, oavsett om du är osäker på vad som är fel eller vet att det är dags för ett test. Från små åtgärder till helrenovering av ett fordon – vi löser det mesta. Eftersom vi hanterar alla sorters husvagnsservice och husbilsservice behöver du aldrig fundera på var du ska vända dig när något krånglar med fordonet. Det är bara att kontakta oss!

Här listar vi några av de saker vi utför oftast, men tveka inte att höra av dig om du inte känner igen dig i den här sortens service på husvagn och husbil. 

Gasoltest

Gör ditt årliga gasoltest med vår husvagnsservice och husbilsservice. Då säkerställer vi den här viktiga funktionen för ett tryggt campingliv. Genom att söka efter skador och slitage ser vi till att inga oupptäckta läckor följer med på dina resor. Om något problem med gasolen upptäcks kan vi också hjälpa dig hitta en lösning. 

Fukttest

Ett fukttest är ett relativt billigt sätt att försäkra dig om att du inte börjar få fuktskador i husvagnen eller husbilen. Så låt inte en begynnande fuktskada ”gömma sig” för dig, utan låt proffs göra en ordentlig undersökning. När de här problemen upptäcks i tid är de mycket lättare att åtgärda. Även på äldre begagnade husvagnar och husbilar är det väl värt kostnaden, för att hålla fordonet i gott skick.

Reparationer av fuktskadade husvagnar och husbilar

Fuktskador och mögel kan försvaga konstruktionen och vara en hälsofara. Om vi upptäcker en fuktskada vid ett fukttest (eller om du redan vet att problem finns) kan vår verkstad reparera din husvagn eller husbil. Vi byter ut det som behöver bytas ut och ser till att den blir hel, ren och fräsch igen. 

Reparationer av slitageskador

Precis som allt annat utsätts husvagnar och husbilar för ett visst slitage som på sikt kan leda till skador. En väl omhändertagen husvagn är trevligare att vara i. Regelbunden husvagnsservice/husbilsservice gynnar dessutom andrahandsvärdet. Att reparera slitageskador kan dessutom vara en viktig säkerhetsfaktor. Vi åtgärdar slitage innan det blir ett stort problem – eller lagar husvagnar och husbilar där det redan finns utvecklade skador. 

Garantireparationer

Är du trött på oklarheter kring garantireparationer? Med vår husbilsservice/husvagnsservice kan du känna dig trygg i att vi är raka i dialogen med dig. Vår kunniga verkstadspersonal utför gärna dina garantireparationer, med tydlighet om vad som gäller kring det som ska utföras.

Montering av tillbehör

Vi har gott om tillbehör för husvagnar och husbilar till försäljning. Om du tvekar kring vad som passar dig hjälper vi dig gärna hitta rätt. Självklart kan vår husbilsservice/husvagnsservice också hjälpa dig med monteringen, för att tillbehören ska sitta ordentligt på plats.

Så förbereder du inför ditt verkstadsbesök

Här har vi samlat en checklista inför besöket på våra husvagnsverkstäder:

  • Skriv ner ditt registreringsnummer. Det behövs när du kommer till verkstaden.
  • Ta fram nyckeln/nycklarna till husvagnen/husbilen.
  • Lägg service- och garantiboken på soffan eller sängen i husbilen/husvagnen, så att serviceteknikern hittar dem direkt.
  • Vid fukttester, töm alla skåp.
  • Förbered husbilen/husvagnen enligt våra regler (nedan).

Vi har ett par ordningsregler kring hur du och alla våra andra kunder ska förbereda fordonet innan det lämnas in för husbilsservice/husvagnsservice: 

  • Du tömmer toaletten.
  • Du tömmer hela vattensystemet, och ser till att alla kranar står öppna.
  • Du tömmer fordonet på skrymmande packning.
  • Du plockar ut din gasoltub.

Tänk på att vi bara har avsatt tid för de åtgärder du anmälde när du bokade tid i verkstaden. Meddela så fort som möjligt om något mer ska göras så får vi se hur vi kan gå vidare.  

Ägarens fordonsförsäkring gäller vid inlämning av fordon.