Nödvändig grundutrustning när du reser med husbil eller husvagn

Ha koll på vilken grundutrustning du behöver

Att ge sig ut på vägarna med sin husbil eller husvagn är en helt fantastisk upplevelse, men för att säkerställa en smidig resa är det avgörande att ha rätt grundutrustning med sig. Här delar vi med oss av några viktiga tips för att du ska vara väl förberedd, oavsett om du är ute på nya äventyr eller på väg till din favoritcampingplats.

Viktiga dokument

Innan du ger dig av, se till att ha alla nödvändiga dokument samlade och organiserade. Bland annat körkort, registreringsbevis, och försäkringspapper. Ska du resa utanför Sveriges gränser – glöm inte packa ner pass till alla i familjen. Det kan också vara klokt att skriva en lista innan du börjar packa för att inte glömma något. Tips är även att ha med en lista över viktiga telefonnummer, inklusive nödsituationer och assistans.

Första hjälpen-kit

Säkerheten är såklart alltid högsta prioritet, så se till att ha ett välutrustat första hjälpen-kit med dig. Förutom de grundläggande första hjälpen-artiklarna så som plåster, bandage och desinfektionsmedel, överväg att inkludera mediciner för vanliga åkommor och eventuella recept som du eller dina medresenärer kan behöva.

Verktyg och reservdelar

Ibland går saker sönder längst vägen, så vårt tips är att ha med dig en enkel verktygssats, reservlampor, säkringar och andra nödvändiga reservdelar. Det kan vara avgörande mellan att snabbt kunna fixa ett problem och att behöva vänta på assistans mitt ute på vägen.

Campingutrustning

Beroende på vad du har för inplanerade aktiviteter, se till att ha med dig nödvändig campingutrustning. Exempelvis tält, sovsäckar, campingstolar och uppfällbara bord. För även om du reser med en husbil eller husvagn kan det vara trevligt att njuta av utomhuslivet när du väl är framme vid din destination. Kanske vill du ta en god kopp kaffe i solnedgången i en riktigt skön solstol, eller äta en god utomhus-frukost på morgonen.

Mat och vatten

För att undvika att vara beroende av att ständigt behöva stanna för att göra matinköp, se till att ha med dig tillräckligt med icke-förstörbara livsmedel och vatten. Ett portabelt kylskåp kan vara en fantastisk investering för att hålla maten fräsch längre. Fyll upp skåpen ordentligt innan resan med både torrvaror och snacks, så att det finns något att ta när blodsockret är lite lågt. Däremot är det härligt att göra några utvalda stopp på vägarna för att inhandla lokala färska råvaror under resans gång.

Uppkoppling och underhållning

För att hålla dig uppkopplad och underhållen under resan, se till att ha med dig laddare för dina enheter, portabelt WiFi eller internetabonnemang. Det behövs de dagar det regnar och du bara vill krypa ner under täcket och sträck-kolla en serie eller när barnen vill se en film. Ta även med underhållningsalternativ så som böcker, spel, kortlek eller musik.

Att vara väl förberedd med rätt grundutrustning kommer att göra din resa smidigare och framför allt mer njutbar. Glöm inte att regelbundet dubbelkolla din utrustning och se till att den är i gott skick. Med rätt förberedelser kan du njuta av friheten att utforska nya platser med din husbil eller husvagn. Ha en säker och trevlig resa önskar vi på Erikssons Husvagnar!