Säkerställ el- och vattenbehov i din husvagn/husbil

4 viktiga tips inför resan

Att resa med husvagn eller husbil innebär frihet, äventyr, familjetid och minnen för livet! Men det är viktigt att vara förberedd på de grundläggande behoven för el och vatten för att säkerställa en smidig och bekymmersfri resa. Här har vi sammanställt några viktiga tips att ha i åtanke när det gäller el- och vattenbehov:

1. Vattenkanister eller vattentank

Ett tillförlitligt vattensystem är avgörande för din komfort och hygien under resan. Beroende på storleken på din husvagn eller husbil kan du behöva en eller flera vattenkanistrar eller en inbyggd vattentank. Se till att dessa är rena och i gott skick innan du ger dig ut på vägarna. Längst ner i artikeln hittar du våra tips på rengöringsmedel för vattentanken.

2. Slang för vattenpåfyllning

Att fylla på vattenkanistern eller vattentanken kan vara en enkel process med rätt utrustning. Investera i en vattenslang av hög kvalitet som är lätt att använda och som passar för att ansluta till vattenkällor på campingplatser eller andra platser där du kan fylla på ditt vattenförråd.

3. Extra batterier och laddare för elektronik

Med dagens teknologi är det vanligt att ha elektroniska enheter med sig under resan, såsom mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer. För att hålla dessa enheter i gång under hela resan är det viktigt att ha tillräckligt med reservbatterier och laddare till hands. Det kan också vara bra att investera i solcellsladdare för att vara mer självförsörjande när du är ute i naturen.

4. Förlängningssladd och eventuell transformator

När du stannar på campingplatser eller andra platser med tillgång till el är det praktiskt att ha med en förlängningssladd för att nå eluttaget från din husvagn eller husbil. Dessutom kan det vara nödvändigt att ha en transformator för att anpassa spänningen till dina elektroniska enheter och apparater, särskilt om du reser utanför ditt hemlands elsystem.

Säkerställ en bekväm och njutbar resa med din husvagn eller husbil genom att vara förberedd med rätt utrustning för ditt el- och vattenbehov. Genom att investera i kvalitetsprodukter och vara förberedd på olika scenarier kan du koppla av och njuta av din resa till fullo.


Våra tips!

Biocool purify drinking water

Den här produkten är till för att ha i vattentanken tillsammans med vattnet för att ta bort bakterier och parasiter i vattnet, med andra ord göra vattnet drickssäkert. Biocool “Purify my drinking water” bevarar vattnet rent i upp till 11 veckor vilket är bevisat i laboratorietester*.

Produkten, som är smak och luktfri och fri från klor och silver, är smidig och säker att använda. Miljövänlig och biologiskt nedbrytbar och fungerar i alla typer av vattentankar. Du hittar Biocool purify drinking water här.

Biocool clean water

En utmärkt produkt för att rengöra vattentanken, vilket vi rekommenderar att du gör ca 2-4 gånger om året ungefär. Biocool “Clean my water tank” rengör med minimal handpåläggning insidan av tank, slangar och kranar.

Produkten avger varken smak eller lukt och är avsedd för alla typer av tankar i såväl husvagn, husbil, båt och fritidsboenden. Läs mer om Biocool clean water här.