Maximera sovutrymmet i husvagnen eller husbilen

Gör ditt sovutrymme lite extra mysigt

Att resa med husvagn eller husbil är ett äventyr, vilket gör det extra viktigt at kunna återhämta sig och vila efter alla intryck, upplevelser och platser. Då blir sovutrymmet en oas av att samla ny energi och ha det lugnt och mysigt. Här har vi samlat några enkla tips på vad du bör packa med dig samt hur du kan piffa till ditt sovutrymme i ditt mobila hem!

Sängkläder, kuddar och extra filtar

Att investera i sköna sängkläder är a och o för att skapa en mysig och inbjudande säng även i husvagnen eller husbilen. Välj sängkläder som känns riktigt mjuka mot huden och som passar efter säsongen då du är ute och åker på vägarna. På sommaren kan ett skönt material så som satin, linne eller viskos vara härligt och svalt, medan på vinter kan ett varmare och tätare material så som flanell eller bomull uppskattas lite extra. Att placera ut några kuddar och plädar kan göra en stor skillnad när det gäller att skapa en inbjudande sovmiljö. Att ha några extra filtar till hands är också en bra idé för att hålla sig varm under kallare nätter eller regniga mysiga dagar inne i husvagnen eller husbilen. Längst ner i artikeln har vi samlat några tips på produkter som gör sovutrymmet ännu mysigare.

Organisera och maximera förvaringsutrymmet

För att maximera utrymmet i din husvagn eller husbil är ett tips att vara organiserad och effektiv när det gäller förvaring. Använd smarta förvaringslösningar som lådor eller hyllor för att hålla ditt sovutrymme välorganiserat.

Personliga nattprylar och toalettartiklar

Att ta in lite personliga nattprylar och toalettartiklar kan skapa en ombonad känsla och få sovrummet att kännas ännu mer som hemma. Lägg till små detaljer, som en liten nattlampa, batteriljus, personliga små fotoramar eller ett doftljus för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär. Ett tips i brist på plats är att ha böcker eller tidningar i exempelvis en liten korg. På så sätt sparar det lite plats i stället för att ha sakerna utspridda på en liten yta. För toalettartiklar är det skönt att skapa en organiserad och ren känsla när man befinner sig på en liten yta under en längre tid. Använd snygga korgar eller små lådor/fack för att organisera dina nattprodukter, som lotion, läppbalsam och andra personliga hud- och hårvårdsprodukter. Dessutom får du mer struktur och kan sortera upp hela familjens prylar enkelt.

Sammanfattningsvis är den perfekta sovplatsen i din husbil eller husvagn en kombination av bekvämligheter, mysiga material och en personlig touch. Genom att ta till lite hjälpmedel för struktur och ordning kan du skapa en plats som känns avkopplande och lyxig trots att du befinner dig ute på vägarna.

Våra tips!

Lammskinnsfäll Curly grå

Lammskinnsfäll från Australien.  Ett oöverträffat naturmaterial som värmer på vintern och svalkar på sommaren. Perfekt till förar- / passagerarstolen i husbilen eller i campingstolen. Läs mer om Lammskinnsfäll Curly här.

LED-ljus Uyuni

Uyuni-ljusen Nordig White har ett mjukt fladdrande LED-ljus. Ljuset ger en mysig atmosfär av tända ljus, utan några av de skadliga kemikalier som frisläpps från vanliga ljus. Det mest verklighetstrogna Led-ljuset på marknaden. Finns i storlekarna 78X101, 78X152 och 78X203.

TravelSoft bäddset

TravelsSoft bäddset är bomullsmjuka, miljövänliga och svanenmärkta sängkläder för korttidsbruk. Passar perfekt i husvagn och husbil – utan att göra avkall på komforten. Läs mer om TravelSoft Bäddset här.

Bordslykta Living Light

Bordslyktan Living Light är med LED-ljus i form av stearinljus. Perfekta lyktan för att skapa stämningsljus i förtält och på terassen. Du hittar Living Light här.