Kök och matlagning när du är ute och reser

Maximera din köksupplevelse i husvagn eller husbil

Att utforska världen från vägarna i en husvagn eller husbil är helt klart ett av de mest spännande sätten att resa på. Oavsett om du planerar en kort helgutflykt eller en längre semesterresa, finns det några enkla tips för att göra matlagningen till en smidig och rolig upplevelse. Här har vi samlat några:

Gasolgrill

Att använda en gasolgrill när du campar erbjuder flera fördelar som kan göra din utomhusmatlagning både bekväm och effektiv. Den är enkel att förflytta, blir varm snabbt och ger en jämn uppvärmning över hela grillytan, vilket gör den idealisk för campingplatser eller picknickar. Med en gasolgrill vid din sida kan du njuta av läckra måltider under din campingresa utan att behöva offra bekvämligheten eller kvaliteten på maten. Längst ner i artikeln hittar du även våra tips på gasolgrillar.

Kylskåp eller kylväska

Ett kylskåp är a och o för att hålla dina livsmedel färska och säkra under resan. Om din husvagn eller husbil inte har ett inbyggt kylskåp kan en kylväska vara ett bra alternativ för kortare resor. Se dock till att ha tillräckligt med is för att hålla kylväskans innehåll kallt under hela resan.

Servis, bestick och köksredskap

Ett tips är att ha med dig en servis i melamin, då de väger mindre, är svårare att krossa och stöt tåligare. Längst ner i artikeln tipsar vi om en sådan servis. Investera även i några grundläggande köksredskap så som knivar, skedar, potatisskalare och små kastruller för att underlätta matlagningen i husvagnen eller husbilen. Ett annat tips är att hålla diskutrymmet organiserat och att rengöra köksredskapen efter varje användning för att undvika att det blir stökigt och smutsigt. Se därför till att ha tillräckligt med diskmedel och en bra tvättsvamp för att hålla köket rent och fräscht under hela resan.

Fyll upp med torrvaror och köp dina färska varor ute på vägarna

Innan du ger dig ut på vägarna, se till att fylla upp ditt kök med torrvaror som pasta, ris, kryddor med mera. Passa på att köpa färska varor och riktigt goda grönsaker när du stannar vid lokala marknader eller mataffärer längs vägen. Detta är ett utmärkt sätt att utforska lokala råvaror och variera dina måltider.

Att ladda upp med bra köksutrustning underlättar för en lyckad och njutbar semesterresa i husvagn eller husbil. Genom att välja rätt utrustning och planera dina måltider i förväg kan du njuta av läckra och hemlagade måltider även när du är långt hemifrån. Så packa smart och ge dig ut på äventyr med matlagning som en del av upplevelsen!


Våra tips!

Gasolgrill Safari Chef

En smidig och kompakt grill som passar perfekt för dig som har husbil. Läs mer om Gasolgrill Safari Chef här.

Gasolgrill Carri Chef

En effektfull gasolgrill som har suveräna tillbehör för att steka eller koka. Perfekt för dig som har husvagn. Du hittar Gasolgrill Carri chef här.

Melamin-servis

Servis tillverkad av högkvalitativ melamin, vilket gör att material blir hårt men samtidigt lätt och 100% BPA-fritt. Pearl-servisen har en rustik och naturlig känsla av porslin och stengods men med betydligt lägre vikt och högre hållbarhet tillsammans med fina färgnyanser och lätt struktur. Läs mer om Melamin-servisen här.